Ben je verzekerd op workation?

Werken op afstand wordt steeds normaler. Zo normaal zelfs, dat termen zoals ‘workation’ steeds vaker voorbijkomen. En dat is geen verrassing, want wie wil nou niet werken vanuit een heerlijk warm land? Als werkgever komt daar het een en ander kijken. Je moet afspraken maken over beschikbaarheid, wellicht zijn er andere tijdzones. Dan zijn er ook nog afspraken die je kunt maken over de fysieke werkplek. Ook kun je als bijvoorbeeld (office) manager werknemers wijzen op de zogenaamde workationverzekering.

Waarom een workationverzekering?

Veel carrièretijgers vinden een workation een ideale kans om werk en vakantie te combineren. Maar ook op werkvakantie kunnen helaas dingen misgaan. Zo kan je koffer met je kostbare laptop kwijtraken of gestolen worden en misschien maak je wel per ongeluk iets stuk in je vakantieverblijf. Of erger: je kunt zelf een ongeluk krijgen en gewond raken. Deze situaties zijn erg vervelend en kunnen al snel flink in de kosten lopen.

Een workationverzekering kan dan een uitkomst zijn: deze verzekering dekt veel vervelende situaties en zorgt ervoor dat een werknemer met een gerust gevoel op werkvakantie kan gaan. Een ‘gewone’ reisverzekering dekt namelijk geen werk activiteiten.

Dit dekt een workationverzekering

Met de basisdekking van de workationverzekering van Knab ben je tot 180 aaneengesloten dagen verzekerd in Europa. Ideaal dus als je graag tijdelijk in het buitenland wilt werken!

Met deze verzekering is in de meeste gevallen beschadiging, diefstal en verlies van bagage gedekt tot 3.500 euro. Ongeluk in jouw hotel of appartement? Geen zorgen, want schade aan het vakantieverblijf en hulp van de alarmcentrale vallen onder de dekking. Ook handig als werkgever, want je wilt natuurlijk dat bij schade je personeel weer snel inzetbaar is.

Ook vervoer naar huis of extra verblijfskosten bij een ongeluk, ziekte of overlijden wordt meestal vergoed. Bijna iedereen die reist voor werk kan een workationverzekering aanvragen. De enige uitzonderingen zijn beroepen in de bouw en specifieke beroepen met een hoog risico zoals beroepssporter.

Heb je schade en wil je een claim indienen? Bij een workationverzekering moet je altijd aan kunnen tonen dat je tijdens je reis gewerkt hebt en dat je niet thuiswerkt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van mailwisselingen met een opdrachtgever of klant of bewijs van een online Teams meeting.

Aanvullende dekkingen

Als je als werknemer graag een uitgebreidere workationverzekering wilt, kun je ook kiezen voor aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld wanneer jouw bestemming buiten Europa ligt. In dat geval kun je kiezen voor een werelddekking. Voor lange vluchten kan je ook kiezen voor een aanvullende dekking waarbij je verzekerd bent voor annuleringen en aanpassingen van reizen tot 1.500 euro. Zo laat je een vertraagde vlucht jouw workation niet verpesten. Ook het eigen risico bij beschadiging of verlies van een huurauto kan worden gedekt.

Ben jij gek op winter- of watersporten en wil je ook tijdens je workation actief blijven? Kies dan voor een aanvullende dekking die de schades die hierbij kunnen ontstaan verzekeren. Voor de adrenaline junkies onder je medewerkers is een aanvullende dekking die kosten voor spoedeisende of onverwachte medische behandelingen vergoed onmisbaar.

Ook handig voor congressen

Bezoeken medewerkers of leidinggevenden wel eens een congres? Ook dan is een workationverzekering een goed idee. Zolang er op z’n minst één overnachting hebt geboekt, is iedereen die beschikt over de verzekering in de meeste gevallen van schade, ongevallen en diefstal gedekt.