Boost je zichtbaarheid op LinkedIn: 8 tips!

In dit blogartikel duiken we in de wereld van LinkedIn, specifiek afgestemd op de behoeften van Support Professionals. Van het fine-tunen van je profiel tot actieve deelname in relevante groepen. We geven je natuurlijk ook een aantal praktische tips om je zichtbaarheid op LinkedIn verder te verbeteren. Laat je LinkedIn-profiel dus niet alleen een online cv zijn; maak er een levendige gemeenschap van waarin je ook impact maakt. Tijd dus om LinkedIn te laten werken voor jou en niet andersom.

 • Begin met een professionele foto van jezelf in een zakelijke omgeving. Vermijd vakantiefoto’s en kies voor een beeld waar je zelfverzekerd en toegankelijk overkomt.
 • Bedenk er een pakkende kopregel bij. Voeg daarbij niet alleen een functie toe, maar probeer er vooral iets unieks aan toe te voegen. Denk hierbij aan voorbeelden, zoals:
  – Proactieve Support Professional met een passie voor evenementenorganisatie.
  – Creatieve probleemoplosser en oplossingsgerichte denker
  – Veelzijdige secretaresse met een passie voor Office 365 

  Let op: Kies altijd voor de vaardigheden die het beste bij jou passen en die jou onderscheiden als Secretaresse en/of Support Professional.
 • Wees actief in groepen: Sluit je aan bij LinkedIn-groepen die relevant zijn voor jouw vakgebied en/of branche. Deel daar je kennis en reageer op discussies. Onthoud hierbij wel dat je altijd probeert om zo positief mogelijk te blijven.
 • Personaliseer uitnodigingen: als je iemand wilt toevoegen aan je netwerk, stuur dan altijd een gepersonaliseerde uitnodiging. Leg daarbij kort uit waarom je met hem of haar zou willen connecten. Bijvoorbeeld:
  “Beste [voornaam],
  Ik bewonder je werk in [branche] en daarom zou ik graag een connectie met je willen maken.
  Hartelijke groet, [naam]
 • Aanbevelingen vragen en geven: Vraag om aanbevelingen van collega’s en leidinggevenden. Bied ook aanbevelingen aan voor degenen met wie je hebt samengewerkt.
 • Deel content: Deel relevante blogartikelen, updates of zelfs je eigen inzichten. Dit toont je betrokkenheid bij je vakgebied. Bijvoorbeeld, deel een artikel met daarin een aantal  tijdbesparende Office 365 tips.
 • Gebruik keywords: Optimaliseer je profiel voor zoekmachines door relevante trefwoorden/keywords in je samenvatting op te nemen. Ben jij een expert in Office 365 of kan jij geweldig goed notuleren? Voeg dat dan toe aan je vaardigheden in de samenvattting.
 • Blijf actief: Probeer op regelmatige basis een beetje tijd te maken voor LinkedIn. Like, reageer en deel om zichtbaar te blijven in de feeds van je connecties.

Denk eraan, LinkedIn is jouw digitale visitekaart. Dus als je je zichtbaarheid op LinkedIn verder wil verbeteren; maak je profiel dan uitnodigend en representatief voor wie je bent als professional. Laat zien wat je zoal te bieden hebt! Zo kan LinkedIn de deur voor je openen naar nieuwe, waardevolle connecties.

Heel veel succes!