Stilstand is achteruitgang: het belang van persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling helpt je te groeien. Als mens en als professional. Wanneer heb jij voor het laatst echt geïnvesteerd in je persoonlijke ontwikkeling? En welk doel heb je ten aanzien van jouw carrière? Wil je blijven doen wat je altijd deed? Of wil je over een aantal jaren echt iets anders?

Door te investeren in je persoonlijke ontwikkeling ben je beter in staat om een visie op jezelf te ontwikkelen. Waar sta ik nu? Wie ben ik? Wat kan ik? En vooral, wat wil ik? En als dat laatste (wat wil ik?) duidelijk is, kan je doelen stellen. Welke vaardigheden zijn nodig om daar te komen waar je naartoe wil. Hierop kan je concreet handelen door opleidingen, trainingen of coaching trajecten te volgen. En zo werk je stap voor stap aan het formuleren en behalen van jouw persoonlijke ontwikkeldoelstellingen.

Bepaal je eigen richting

Waarom zou je moeten inzetten op persoonlijke ontwikkeling? Heel simpel eigenlijk. Stilstand is achteruitgang. De wereld om ons heen verandert razendsnel. En jouw kennis, vaardigheden en andere skills moeten hierbij blijven aansluiten. En wat eigenlijk nog veel belangrijker is. Persoonlijke ontwikkeling is gewoon heel erg leuk. Je bent op een bewuste manier bezig om je eigen richting te bepalen. Je stelt doelen en werkt er aan om ze te behalen.

Plan ontwikkelgesprekken

In veel bedrijven worden ontwikkelgesprekken gevoerd met medewerkers. Is dit bij jou ook zo? Gebruik deze gesprekken dan om echt concreet te worden over jouw persoonlijke ontwikkeling. Vaak worden in deze gesprekken wel zaken benoemd die ontwikkelt moeten of kunnen worden. Maar niet altijd wordt concreet gemaakt hoe dit dan zou kunnen. Hier ligt voor jou een kans om ontwikkeldoelen te koppelen aan concrete acties. Bijvoorbeeld een aanvullende opleiding of training. In veel gevallen zal jouw werkgever bereid zijn om hierin te investeren. Pak deze kans! Maar ook zonder ontwikkelgesprekken kan je natuurlijk concrete ontwikkeldoelen stellen. Denk er maar eens over na. Waar wil ik naartoe? En welke vaardigheden en/of kennis moet ik hiervoor hebben. Ook dan kan je het initiatief nemen door zelf een afspraak in te plannen en je plan aan je werkgever voor te leggen. En als jouw werkgever niet in je wil investeren? Doe dit dan vooral zelf. En misschien is het ook wel tijd voor een nieuwe baan bij een werkgever die wel het belang van het ontwikkelen van medewerkers inziet?

Online je kennis uitbreiden

Er zijn zo veel online plekken waar je vaardigheden en kennis kunt opdoen en uitbreiden. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Outlook tips. Handig gebruik van Outlook kan je veel tijd besparen. Surf ook eens rond bij de blogs op Haal meer uit Microsoft of volg eens een gratis taaltraining om je kennis wat op te frissen. Online kan je echt van alles vinden.

Opleidingen en trainingen

SecretaresseNet biedt een groot aantal opleidingen en trainingen, speciaal voor support professionals. Kijk maar eens bij het overzicht van alle cursussen. Qua inhoud is het aanbod zeer volledig. Van MS office trainingen tot time management en leidinggeven. Op SecretaresseNet kan je de opleidingen en trainingen vervolgens vergelijken op inhoud, niveau en prijs. Wil je meer weten over een bepaalde opleiding of training? Dan vraag je gemakkelijk en gratis een brochure aan. Zo kan je een weloverwogen keuze maken.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden m.b.t. persoonlijke ontwikkeling dus eindeloos. Zorg in ieder geval dat je je plannen concreet maakt. Formuleer persoonlijke doelen en kies dan de opleiding, training of coaching die daarbij past. Als je dat doet, sta je nooit stil, blijf je altijd up-to-date EN bepaal jij zelf je koers en richting in je loopbaan.